Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- Ціни на АЗС злетіли: експерт пояснив, чого чекати українцям далі
- Транспортна інтеграція: Україна та ЄС обговорюють адаптацію законодавства
- Ціни на овочі падають: скільки коштують огірки та помідори у супермаркетах
- Які автомобілі купують українці: рейтинг травня 2025
- Пенсії та субсидії: ПФУ розкрив українцям несподівані цифри
- В Україну увірветься справжня спека: синоптик Діденко сказала, коли чекати